(+30) 210 291 9172

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε καθαρά χέρια;

Τα χέρια είναι φορείς μικροβίων. Αγγίζοντας τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια θα μπορέσουν να εισβάλουν μικρόβια στον οργανισμό σας. Τα μικρόβια μεταδίδονται επίσης αν κάποιος φταρνιστεί ή βήξει στα χέρια του και μετά αγγίξει άλλο άτομο ή αντικείμενο. Αν κάποιος έχει αυτά τα μικρόβια στα χέρια του μπορεί να αρρωστήσει αν δεν τα πλύνει πρώτα πριν αγγίξει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του.

Το PURELL® είναι ένα δροσιστικό απολυμαντικό υγρό σε μορφή γέλης , κατάλληλο για την απολύμανση των χεριών με εντριβή, το οποίο σκοτώνει το 99,99% των πιο κοινών μικροβίων που προκαλούν ασθένειες και δρα καθώς εξατμίζεται η αλκοόλη χωρίς τη χρήση σαπουνιού, νερού ή πετσέτας.

Mελέτη τοποθέτησης και χρήσης συσκευών αντισηψίας


Μελέτες έχουν δείξει ότι η προσβασιμότητα σε σταθμούς αντισηψίας επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη συμμόρφωση με τις πρακτικές καλής υγιεινής των χεριών. Η παρακάτω μελέτη χρήσης τοποθέτησης συσκευών αντισηψίας επισημαίνει τις προκλήσεις που μπορούν να επηρεάσουν την συμμόρφωση με τις πρακτικές σωστής αντισηψίας των χεριών παρέχοντας οδηγίες για την σωστή τοποθέτηση των συσκευών αντισηψίας.

 • 1. Μελέτη του χώρουΤο νοσηλευτικό ίδρυμα θα επιλέξει έναν υπεύθυνο ο οποίος θα έχει άμεση επαφή και συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Gojo. Κατά προτίμηση το πρόσωπο αυτό πρέπει να προέρχεται από το χώρο του ελέγχου των λοιμώξεων. Το άτομο αυτό θα χαρτογραφήσει τους ήδη υπάρχοντες σταθμούς αντισηψίας καθώς επίσης και τις επιμέρους πρακτικές που ακολουθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή το εκάστοτε νοσηλευτικό ίδρυμα. Η χαρτογράφηση αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για το τελικό σχέδιο τοποθέτησης συσκευών στο χώρο του ιδρύματος.
 • 2. Επιλογή της κατάλληλης συσκευής (διανομέα)Ο υπεύθυνος λοιμώξεων θα πρέπει λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιδιαιτερότητα κάθε χώρου να αποφασίσει το είδος, τον αριθμό και τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι συσκευές σε κάθε τομέα του ιδρύματος. Σε αυτό το βήμα εφόσον ζητηθεί ο εκπρόσωπος της Gojo μπορεί να προσφέρει συστάσεις ως προς την χρηστή τοποθέτηση των συσκευών.
 • 3. ΣυντονισμόςΟ εκπρόσωπος του ιδρύματος θα πρέπει να συντονιστεί με το τμήμα προμηθειών του ιδρύματος όσον αφορά τις παραγγελίες των ανταλλακτικών , τη μέγιστη δυνατότητα αποθήκευσης (στοκ) καθώς επίσης και με το τεχνικό τμήμα για τη σωστή τοποθέτηση των συσκευών και την εκπαίδευση του προσωπικού του τεχνικού τμήματος σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία των συσκευών.
 • 4. ΕφαρμογήΟ υπεύθυνος του ιδρύματος σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Gojo οφείλει να εφαρμόσει όλες εκείνες τις πρακτικές ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή μετάβαση στην εφαρμογή του νέου συστήματος αντισηψίας. Ο υπεύθυνος της τοποθέτησης των συσκευών θα πρέπει να επιβεβαιώσει πως εφαρμόστηκαν από το τεχνικό τμήμα οι αποφάσεις του υπεύθυνου λοιμώξεων σχετικά με τη σωστή τοποθέτηση. Οι αποφάσεις συμπεριλαμβάνουν όλες εκείνες τις προεργασίες πριν και κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης.

Μάθετε τα πάντα για το PURELL®

 • Τι είναι το PURELL®;Το PURELL® είναι ένα δροσιστικό απολυμαντικό υγρό σε μορφή γέλης , κατάλληλο για την απολύμανση των χεριών με εντριβή, το οποίο σκοτώνει το 99,99% των πιο κοινών μικροβίων που προκαλούν ασθένειες και δρα καθώς εξατμίζεται η αλκοόλη χωρίς τη χρήση σαπουνιού, νερού ή πετσέτας.
 • Ποια είναι η δραστική ουσία;Η δραστική ουσία είναι αιθυλική αλκοόλη κατά 70% γνωστή και ως το «απολυμαντικό στοιχείο της μητέρας φύσης». Η αιθυλική αλκοόλη είναι μια από τις ασφαλέστερες αλκοόλες και γνωστή για τις αντισηπτικές της ιδιότητες.
 • Τι είδους μικρόβια σκοτώνει το PURELL®;Το PURELL® παρουσιάζει βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο και ιοκτόνο δράση. Είναι αποτελεσματικό σε μεγάλη ομάδα μικροβίων, όπως Staphylococcus aureus ATCC 6538 και Pseudomonas aeruginosa ATCC 15442 , Escherichia coli NCTC10538 και Staphylococcus epidermidis NCTC11047, Escherichia coli NCTC10538, Εnterococcus hirae NCIMB 8192, Pseudomonas aeruginosa NCIMB 10421, Staphylococcus aureus NCTC 10788 , Candida albicans ATCC 10231 κ.α.
 • Πότε μπορώ να χρησιμοποιήσω το PURELL®;Το PURELL® είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν δεν υπάρχει νερό και σαπούνι. Εάν τα χέρια σας δεν είναι εμφανώς λερωμένα, η χρήση απολυμαντικού υγρού σε μορφή γέλης (gel) περιεκτικότητας σε αλκοόλ άνω του 70% θα μειώσει δραστικά τα μικρόβια. Αν τα χέρια σας είναι εμφανώς λερωμένα, πλύντε τα με νερό και σαπούνι.
 • Πόσο συχνά μπορώ να χρησιμοποιώ το PURELL®;Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε άφοβα όσο συχνά θέλετε. Το PURELL® περιέχει γλυκερίνη που φροντίζει και ενυδατώνει το δέρμα. Συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους όπου η συχνή απολύμανση των χεριών είναι απαραίτητη, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα.
 • Πώς χρησιμοποιώ το απολυμαντικό υγρό PURELL® στα χέρια μου;Επαλείψτε μια μικρή ποσότητα περίπου 3ml του προιόντος στα χέρια σας και τρίψτε όλες τις επιφάνειες χωρίς να παραλείψετε τις περιοχές των δαχτύλων, των νυχιών, του αντίχειρα και του καρπού. Τρίψτε τα χέρια σας μέχρι να στεγνώσουν.
 • Συνιστάται η χρήση του PURELL® μετά το καθάρισμα των χεριών;Το συχνό πλύσιμο ξεραίνει τα χέρια. Το ξερό δέρμα δημιουργεί σημεία εισόδου μικροβίων στον οργανισμό. Το PURELL® αποτελείται απο ενυδατικές ουσίες οι οποίες διατηρούν το δέρμα σας απαλό και προστατεύουν ενάντια στο σκάσιμο της επιδερμίδας σας.
 • Μετά από πόση ώρα σκοτώνονται τα μικρόβια; Αφήνει υπολείμματα;Η δράση του PURELL® γίνεται μέσα σε 30 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του προϊόντος. Δεν αφήνει κανένα απολύτως υπόλειμμα, εκτός από μια αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας.
 • Είναι ασφαλές για τα παιδιά; Έχει ανεπιθύμητες ενέργειες;Το PURELL® δεν είναι τοξικό. Μετά την χρήση, θα πρέπει να το αφήνουμε να εξατμιστεί προκειμένου να ακουμπήσουμε στα μάτια ή στο στόμα. Το PURELL® πρέπει να διατηρείται σε ασφαλή σημεία και μακριά από παιδιά ώστε ν’αποφευχθεί η ανεπίβλεπτη χρήση του. Καμία ανεπιθύμητη ενέργεια δεν έχει σημειωθεί.
 • Το PURELL® αλλοιώνει τα κοσμήματα; Μπορεί να λεκιάσει υφάσματα ή επιφάνειες;Το PURELL® δεν αλλοιώνει το χρυσό ή το ασήμι, αλλά μπορεί να αλλοιώσει την όψη στα faux bijoux. Επειδή το PURELL® περιέχει διαλύτη (αλκοόλη), μπορεί να ξεβάψει ή ν΄αφήσει κηλίδα σε περίπτωση που χυθεί πάνω σε υφάσματα, πατώματα ή άλλες επιφάνειες.